Mondriaan to Dutch Design

Honderd jaar geleden werd Kunstbeweging De Stijl opgericht. Daarom viert Nederland in 2017 'Mondriaan to Dutch Design'. Ook Heusden heeft een mooie programmering. En dat is niet voor niets. Kenners zien Heusden als de plek om te genieten van kunst. De vele galeries bevinden zich op loopafstand van elkaar, zodat je vlot een afwisselend aanbod kunt bekijken. Dat Heusden een voedingsbodem vormt voor creatief talent, blijkt wel uit het feit dat er veel verschillende kunstenaars werken. Van beeldhouwer in glas tot kunstschilder, van keramist tot illustrator. Heusden biedt dit themajaar de volgende programmering:

28 juni tot en met 2 juli kunstevenement 'Essentie'
Een kunstevenement met een tentoonstelling van werk van meer dan 60 kunstenaars in de traditie van de Stijl. Essentie is wat blijft als alle franje, alle verhulling weg is. Deze kunst toont de kracht van het weglaten. Dat is absoluut niet saai, het is verrassend hoe divers de werken op de tentoonstelling zijn. Een aantrekkelijke randprogrammering brengt sfeer en toont het werk in een historisch en cultureel verband. Het werk is te koop.
Klik hier voor meer informatie.
Het kunstevenement wordt afgesloten met drie optredens van 'Het Essentie Kwartet'.

28 juni tot en met 10 september stadswandeling 'Handmade in Heusden'
Heusden maakt het! Zo vind je er een couturier, bontmaker, hoedenmaker, parfummaker, stadsrestaurator en kaarsenmaker. Aan de hand van een bezoek aan deze makers wordt het maakproces van A tot Z uit de doeken gedaan. Een stadsgids leidt je langs de verschillende locaties. Deze thematische stadswandeling is wekelijks op vrijdag te boeken van 7 juli tot en met 8 september. Je kunt gratis aan de wandeling deelnemen van 28 juni tot en met 2 juli (tijdens Essentie) en op 9 en 10 september (tijdens Kunst in de Vesting).

9 en 10 september biënnale 'Kunst in de Vesting'
Tijdens het tweede weekend van september 2017 staat Heusden Vesting in het teken van de kunst. Op verschillende locaties presenteren professionele kunstenaars, designers en galeries zich aan het publiek. Tijdens dit evenement kan men kennismaken met een variatie aan kunst en design.
Klik hier voor meer informatie.

Programmaboekje
Ten behoeve van dit themajaar hebben deelnemende partners een programmaboekje ontwikkeld. Je kunt dat boekje hier downloaden.