Over ons

Het Heusdens Buro voor Toerisme, dat ook bekend staat onder de naam HBT, is het toeristisch bureau van de gemeente Heusden en de nabije omgeving en is een voortzetting van VVV Heusden en omstreken. Wij zijn gevestigd in het voormalige stadhuis in de vesting Heusden (Noord-Brabant), dat tegenwoordig dienst doet als bezoekerscentrum. Vanuit hier informeren en adviseren we je over bezienswaardigheden, evenementen, routes en activiteiten in de gemeente Heusden.
Ook kun je bij ons terecht voor het boeken van diverse rondleidingen, fiets- en wandelroutes en speurtochten.

Over ons team

Medewerkers
Met een team van medewerkers, gastvrouwen/-heren en gidsen zet het Heusdens Buro voor Toerisme zich al meer dan 50 jaar in voor het bevorderen van recreatie en toerisme in de gemeente Heusden en regio. Wij heten je van harte welkom in het bezoekerscentrum.

Gidsen
Als je een rondleiding boekt, neemt één van onze gidsen je mee op pad. Het is een gemêleerd gezelschap met (meertalige) kennis en interesses op het gebied van geschiedenis, natuur, architectuur en kunst en cultuur. Allen dragen de gemeente Heusden een warm hart toe. Ze nemen je graag mee naar de mooiste plekjes. De gemeente kennen ze op hun duimpje. Enthousiast vertellen ze hún verhaal en dat maakt iedere rondleiding uniek.


Gastheren / -vrouwen
Op zaterdag en zondag heet een gastheer of –vrouw je van harte welkom in het bezoekerscentrum. Ze vertellen je met veel plezier meer over de vesting bij de maar liefst 30m2 grote maquette of geven je een korte rondleiding door het gebouw.

Promotieteam

Is er een groot evenement in de gemeente Heusden? Dan is ons promotieteam erbij! Vol enthousiasme  wijzen zij eenieder op de toeristische mogelijkheden die de gemeente te bieden heeft.


Bestuur
Beleid en strategie wordt uitgezet door ons zes-koppig bestuur. Ieder bestuurlid heeft zijn/haar specialismen en specifieke aandachtsvelden, waardoor vraagstukken integraal benaderd worden.