Poort van Heusden

  • Land van Ooit 052
  • Kasteel poort van Heusden
  • Land van Ooit 001
  • Drunen rondleiding poortvanheusden

Het voormalige kasteelterrein van D'Oultremont is onder meer bekend van het attractiepark 'Het Land van Ooit'. In 2008 kocht de gemeente Heusden het terrein en gaf het de nieuwe naam: ‘De Poort van Heusden’.

De brede oprijlaan, het roze kasteel, eeuwenoude bomen en de Franse soldaten in de vijver herinneren aan de lange geschiedenis van dit terrein, gelegen op de grens van Nieuwkuijk en Drunen.

De Poort van Heusden is op 12 mei 2015 open gegaan voor publiek. Het gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars op wegen en paden van zonsopgang tot zonsondergang, 365 dagen per jaar. Het Roze Kasteel is niet toegankelijk en tijdens evenementen gelden andere toegangsregels. De grote poorten blijven gesloten, toegang via kleine poortjes. Parkeren op het parkeerterrein aan de Vimmerik (industrieterrein Nieuwkuijk). Volg het 1000-stappenpad om in het wandelgebied te komen. Er is ook een ingang voor wandelaars aan de Kasteellaan. Daar is parkeren niet toegestaan. Honden zijn welkom, mits de hondenpoep opgeruimd wordt. Ook bij picknick graag het gebied schoonhouden.

Het terrein is ook te bezoeken met een gids, die meer zal vertellen over de prachtige natuur en de eerbiedwaardige leeftijd van de vele eiken (gemiddeld ruim 200 jaar), beuken, lanen en grachten op het terrein. Tijdens de wandeling kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het adellijk kasteel. Kortom, een veelzijdige rondleiding. Voor boekingen klik hier.